IN MEMORIAM PRIM. DR BRANKA PEKIĆ SEMIZ

in Novosti
22. 07. 25
posted by: Super User
Pogodaka: 1573
Draga naša doktorice Branka, sa velikim bolom i tugom se opraštamo od Vas. Prerano ste nas napustili.
Vaš odlazak je veliki gubitak za Vašu porodicu, našu ustanovu, Grad Istočno Sarajevo i sve Vaše pacijente.
Doktorica Branka bila je jedan od najvećih stručnjaka u našoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svijet dođe više od 2500 beba. I poslednjeg dana u operacionoj sali uspješno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne djevojčice stigao je na ovaj svijet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena. O ovoj temi sigurni smo, nije bilo boljeg predavača.
Ostavila je neizbrisiv trag u srpskom narodu zajedno sa primarijus doktorom Vladimirom Mehmedbašićem. U podrumskim prostorijama i pod kišom granata svakodnevno izlažući svoj život porađala je žene i donosila osmijeh i radost u mnoge domove u tim sumornim vremenima.
U nehumanim uslovima i uz minimum sredstava bila je jedan od osnivača Odjeljenja ginekologije u tadašnoj bolnici Kasindo.
Dr Branka Pekić Semiz rođena je 8. 4. 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu. U našoj ustanovi bila je Načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva u periodu od 2002. do 2005. godine, od 2007. do 2015. godine i od 2019. godine do danas. Povodom Svjetskog dana zdravlja 7. 4. 2022. godine, dodjeljena joj je titula primarijusa.
Ljekarski staž obavila je na UMC-U na Klinici na ginekologiju i akušerstvo, a kao ljekar opšte prakse bila je zaposlena u domovima zdravlja u Goraždu i na Ilidži, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika „Famos“.
Period od 1992. do 1995. godine provela je u ratnom porodilištu na Ilidži, a uz to bila je šef urgentne službe u Domu zdravlja Srpska Ilidža.
Aktivno je učestvovala u radu Predsjedništva Udruženja ginekologa-opstetričara Republike Srpske, te Skupštine Društva doktora Republike Srpske. Objavila je više radova koje je prezentovala na velikom broju stručnih sastanaka u BiH i Srbiji. Kao vanjski ocjenjivač bila je angažovana u Agenciji za sertifikaciju i akreditaciju zdravstvenih ustanova Republike Srpske.
U našoj ustanovi bila je zaposlena od 1996. godine gdje je provela veliki broj dana i neprospavanih noći. Voljela je svoj posao i čar donošenja novih beba na svijet.
Draga naša doktorice Branka, nakon Vašeg odlaska ostala je velika tuga i nikad više ništa neće biti isto. Pamtićemo Vas kao velikog i sposobnog stručnjaka, dobru i veselu doktoricu. Hvala Vam za sve. Putujte u neki bolji svijet.
Komemoracija prim. dr Branki Pekić Semiz će se održati 27. 7. 2022. godine u 11.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a sahrana u 14.00 časova na porodičnom groblju na Ilidži.