Bolnica Srbija spremna za eventualnu pojavu zaraženih

in Novosti
20. 03. 15
posted by: Super User
Pogodaka: 1926

Direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija rekao je da nema razloga za paniku, te da ta zdravstvena ustanova prati preporuke Ministarstva zdravstva Srpske i u potpunosti je spremna za eventualnu pojavu zaraženih.

"Trenutno na Infektivnom odjeljenju imamo dvije sobe za izolaciju. Stare prostorije pulmologije pripremamo i tu ćemo imati 35 kreveta", naveo je Šešlija.

On je istakao da Bolnica ima dovoljno testova i neophodnu opremu, te apelovao da građani ukoliko osjete neke simptome ne dolaze odmah u Bolnicu, nego se obrate u domove zdravlja.

Infektolog u Bolnici "Srbija" Žanka Eranović istakla je dobru saradnju sa stanovnicima grada Istočno Sarajevo koji se po povratku iz zemalja gdje je potvrđeno prisustvo virusa korona odmah javljaju nadležnoj zdravstvenoj ustanovi.

"Nadzor podrazumijeva 14 dana posmatranja osoba koje nemaju simptome. Svakodnevni kontakt telefonom se obavlja i ti ljudi su pod našim nadzorom i do sada su svi bili uredni", rekla je Eranovićeva.

Ona je rekla da problem predstavlja nedostatak zaštitne medicinske opreme, dodajući da je to problem i u finansijski stabilnijim zemljama.